The Switching Labyrinth: Installation

  • SWITCHING_LAB_1
  • SWITCHING_LAB_2
  • SWITCHING_LAB_3
  • SWITCHING_LAB_4
  • SWITCHING_LAB_5
  • SWITCHING_LAB_6
  • SWITCHING_LAB_7
  • SWITCHING_LAB_8

A large installation constructed in a warehouse near Euston, London, in 2009, ‘The Switching Labyrinth’ provided a framework for two weeks of real-time interactive experimentation and observation. 250 metres of black curtains constructed a wrapping of pathways around a central ‘room’, where sliding curtain ‘doors’ periodically shifted, ‘switching’ openings to offer alternative entrance and exits.

As an occupant navigated and learnt about the installation, it too observed them, learing about how it was explored and unilaterally modulating its entangling paths to provide continual novelty and delight.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *